Veelgestelde vragen, en antwoorden

De overstap maken van jouw thuis naar een assistentiewoning is voor jezelf én jouw familie geen evidente keuze. Het brengt dan ook ongetwijfeld een aantal zeer specifiek vragen met zich mee. Hieronder hebben we de vaakst voorkomende vragen alvast gebundeld én beantwoord. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel niet en contacteer ons via het formulier onderaan, of op het nummer 02 333 45 50.

Een overzicht van de vragen. Klik op jouw vraag voor het bijpassende antwoord:

 

Wat is een assistentiewoning - of AW - precies? 

Een emeis assistentiewoning is net als een appartement, maar dan nog beter. Je gaat en staat waar je wilt, je kan vrienden ontvangen of naar de cinema gaan. Je leeft dus op een volledig onafhankelijke manier. Ook al zijn wij nooit ver weg mocht je hulp nodig hebben, je blijft helemaal onafhankelijk!

 

Wat is het verschil tussen een AW en een assistentiewoning?

emeis biedt zowel assistentiewoningen als woonzorgcentra aan. Soms zijn beiden op één site terug te vinden. Het verschil zit hem echter in de aanpak en zorgbehoevendheid van de bewoners. In een assistentiewoning heeft elke bewoner een eigen appartement, met keuken, woonruimte en slaapkamer(s). Die residenten zijn volledig vrij te doen en laten wat ze willen en kunnen zelf instaan voor hun verzorging. Ze hebben enkel extra begeleiding of verzorging nodig. Met een druk op de knop staat een van onze medewerkers paraat. In een woonzorgcentrum beschikken de bewoners over een eigen kamer, maar die heeft zelden een keuken. Hier wordt een pak extra zorg aangeboden en word je niet verondersteld iets zelf te doen. Een gedreven team staat zo in voor het maken van maaltijden, lichaamsverzorging en alle denkbare huishoudelijke ondersteuning.

 

Voor wie is een tijdelijk verblijf in een AW?

Er zijn zeer veel mogelijke situatie waarin iemand baat kan hebben bij een tijdelijk verblijf in een assistentiewoning. We lijsten de belangrijkste even op:        

  • Je revalideert van een medische ingreep of operatie en hebt daarbij tijdelijk extra zorg nodig.            
  • Je wil even op vakantie of tot rust komen in een andere omgeving. Onze centra bevinden zich namelijk op prachtige toeristische locaties, zoals bij natuurparken of aan de kust.       
  • Je wil zelf testen of een verblijf in een AW iets voor jou is. Zie het als een proefperiode.       
  • Je bent eenzaam en wil meer sociaal contact. Wij organiseren tal van activiteiten en uitstappen en ben je dus nooit meer alleen.        
  • Je wil extra hulp of verzorging tijdens een hittegolf of in de koude wintermaanden. Onze centra zijn hier perfect op voorzien met moderne airconditioning en verwarmingssystemen. 
 

Hoeveel kost een assistentiewoning bij emeis?

Dat hangt van jouw behoeftes en wensen af. Wij hebben verschillende centra met de meest uiteenlopende kamers, voor één of twee personen. Sommige centra hebben specifieke diensten en wellness faciliteiten. 

Je vindt meer details op deze pagina, of contacteer ons voor een offerte op maat. 

 

 

Kan ik met mijn partner een kamer delen?

Jazeker! Wij hebben verschillende centra waar we dubbele kamers beschikbaar hebben.

 

 

Zijn de kamers voor tijdelijke verblijven bemeubeld?

Jawel. Je hoeft je dus niet druk te maken over verhuizen en sleuren met meubels. 

 

 

Kan ik ook tijdelijk verblijven in een AW van emeis?

Bij emeis hebben we ook gemeubelde assistentiewoningen waar een tijdelijk verblijf ook kan. Er is van alles mogelijk op vlak van tijdelijk verblijf in de meest uiteenlopende situaties. Vraag er zeker naar bij het centrum van jouw keuze.  

 

 

Kan ik vrienden en familie uitnodigen?

Vanzelfsprekend! Wij beseffen dat jouw vrienden en familie belangrijk is in jouw leven. Je nodigt hen dan ook uit wanneer je wil voor een drankje in de bar of een hapje in het restaurant.

 

 

Welke extra diensten biedt emeis aan?

Wij bieden een ongezien aanbod aan extra ondersteunende diensten aan. Dat gaat van poets- of strijkhulp, tot ondersteuning bij het doen van boodschappen, maar ook een eigen kappersdienst. Verschillende van onze centra beschikken bovendien over speciale fitnessruimtes of zelfs een zwembad. 

Daarnaast organiseren we verschillende activiteiten, uitstappen en evenementen, zodat je je nooit meer verveelt. 

Het aanbod verschilt echter van centrum tot centrum. Aarzel niet ons te contacteren met jouw vragen over specifieke centra. 

 

 

Zijn huisdieren toegelaten?

Dat maakt ons team graag voor jou mogelijk. Het is natuurlijk belangrijk dat je zelf voor je huisdier kan zorgen (voeding, plasje) en dat je huisdier zich netjes gedraagt tegenover andere bewoners. In meerdere residenties hebben we een gezellige viervoeter te gast, die vaak al snel ieders vriend is. 

 

Contacteer ons indien je hierboven geen antwoord op jouw vraag vond. 

verhalen

Verhalen met een hart, vanuit het hart

Interesse in een leven zonder zorgen met alle zorg bij de hand?