Assistentiewoningen van Orpea

Zowel permanent- als tijdelijk verblijf

Jij blijft de regisseur van jouw leven

Een assistentiewoning - vroeger ook bekend als servicflat of zorgflat - is helemaal niet altijd een definitieve beslissing. Bij Orpea hebben we ook residenten die voor een korte vakantie, revalidatie of proefverblijf kiezen in onze luxueuze appartementen. Die zijn dan ook bemeubeld en klaar om er meteen in te trekken. 

Tijdelijk extra zorg: een zorgeloos leven

Wat is een assistentiewoning en voor wie?

Ben je al wat ouder, maar nog steeds actief? Kies dan voor een luxueuze assistentiewoning van Orpea. Bij ons blijf je altijd vrij om te doen en laten wat je zelf wil, maar dan met de juiste begeleiding wanneer je die wenst. Je kies bijvoorbeeld zelf of je wil koken, of genieten van ons restaurant.

Het beste? Niets is definitief bij Orpea. Wie kiest voor onze assistentiewoningen, maakt geen onomkeerbare beslissing. Wij bieden de mogelijkheid om ook voor een paar weken te verblijven. Of dat nu is om even de frisse zeelucht op te snuiven, te revalideren van een medische ingreep of om te testen of het je wel allemaal bevalt? Alles is mogelijk! 

Een greep uit ons aanbod*:

 • Goed toegankelijke gebouwen, ook voor rolstoelen.
 • Veilige appartementen, aangepast aan jouw wensen.
 • Een aangename woonomgeving, gaande van de kust tot de groene rand rond Brussel.
 • Garantie op onmiddellijke zorg in noodsituaties, 24u op 24.
 • Een woonassistent die al jouw vragen en problemen oplost.
 • Ontzorgingsdiensten, gaande van boodschappen-, strijk-, klusjes- en transportdiensten, maar ook hulp bij verhuis en administratie.
 • Een restaurant voor een vlugge (afhaal)hap of een uitgebreid diner.
 • Een bewonersraad met inspraak over de werking.
 • Een zwembad, fitness, kapsalon, wellness en zoveel meer.
 • Medische begeleiding op maat van jouw revalidatie door een mulitdisciplinair team van dokters, psychologen en therapeuten.
 • Bemeubelde appartementen voor proefverblijven.
 • Gemeenschappelijke ontmoetingsruimtes waar activiteiten mogelijk zijn (salon, bar, restaurant, terras...).

Kortom: een zorgeloos leven als 65-plusser, maar met alle hulp, service en ondersteuning in je onmiddellijke omgeving, alleen als je die nodig hebt. Verder blijf je de regisseur van je eigen leven en kan je zelfstandig en sociaal actief blijven. Jij doet dus gewoon waar je zin in hebt en laat je verwennen als het je uitkomt. 

* Al onze residenties zijn verschillend. Niet alle centra beschikken over dezelfde faciliteiten. Ontdek ze meer in detail op deze pagina.

Wat je mag verwachten van onze residenties met (erkende) assistentiewoningen?** Comfort en een leuke omgeving!

Ben je op zoek naar een assistentiewoning, tijdelijk of permanent? Wil je graag een ruime flat en ben je gesteld op jouw privacy en zelfstandigheid? Dan zijn onze residenties je op het lijf geschreven.

Orpea biedt luxueuze appartementen in prachtige omgevingen, gaande van de duinen van De Haan, tot het groene Ter Kamerenbos in Ukkel.

Heb je vragen? Aarzel niet ons vrijblijvend te contacteren.

Natuurlijk beslis je niet op 1-2-3 om te verhuizen naar een assistentiewoning. Wie nog vragen heeft verwijzen we graag door naar onze veelgestelde vragen. Staat jouw vraag er niet tussen? Aarzel dan niet ons te contacteren via onderstaand formulier. Ons team staat te popelen om je verder te helpen.

Vrijblijvend vragen stellen:

verhalen

Verhalen met een hart, vanuit het hart

Guy en Héléne genieten van hun terras in Het Dorp

Guy en Helene verhuisden naar een appartement in Het Dorp

“De grootste troef is de rust. Ons mooiste moment is het aperitiefmoment. Wij genieten elke dag van ons aperitief en bij mooi weer zitten we gezellig op ons terras.”

Lees dit verhaal

Interesse in een leven zonder zorgen met alle zorg bij de hand?