Wat & voor wie

Het comfort en de veiligheid van een assistentiewoning

Zoek je een assistentiewoning, tijdelijk of permanent? Wil je graag een ruime flat en ben je gesteld op jouw privacy en zelfstandigheid? Dan zijn onze residenties precies wat je zoekt!

Een assistentiewoning bestaat uit appartementen waar de bewoners volledig autonoom leven en toch toegang hebben tot diensten op maat. Heb je permanente zorg en aandacht nodig, dan zijn onze woonzorgcentra een betere oplossing.

 

Waarom bewoners tijdelijk verblijven in een assistentiewoning

Bij emeis hebben we in onze assistentiewoningen niet enkel permanente bewoners. Bij sommige residenties is een tijdelijk verblijf ook mogelijk. Er zijn verschillende situaties denkbaar waarbij een tijdelijk verblijf in onze assistentiewoningen aangewezen kan zijn. Een aantal voorbeelden:

  • Je wil zelf even tot rust komen en genieten van andere lucht? Dat kan perfect! Verschillende van onze assistentiewoningen liggen in prachtige toeristische regio’s. Denk aan onze centra aan de kust, in groene regio’s als de Kempen of die op het rustige platteland.

  • Veel ouderen voelen zich thuis eenzaam. In onze assistentiewoningen hebben we zeer veel aandacht voor sociaal contact, activiteiten en uitstappen. Bij ons ben je nooit alleen en verveling is uit den boze!
  • Je twijfelt al een tijdje of een assistentiewoning iets voor jou is? Kom dan een residentie uittesten! Tijdens een proefverblijf ervaar je zelf hoe het is om te leven in onze assistentiewoningen.

  • Tijdens extreme weersomstandigheden is een AW geen overbodige luxe. Wij hebben verschillende residenten die bij ons de zomer of winter overbruggen en zo gebruik maken van onze airconditioning tijdens een hittegolf of lekker knus bij de haard komen zitten in de koude wintermaanden.

Kortom: Geniet van een zorgeloos leven als 65-plusser, met alle hulp, service en ondersteuning binnen handbereik, enkel wanneer je die nodig hebt. Verder blijf je de regisseur van je eigen leven en kan je zelfstandig en sociaal actief blijven. Jij doet dus gewoon waar je zin in hebt en laat je verwennen als het je uitkomt.

Neem vrijblijvend contact op

verhalen

Verhalen met een hart, vanuit het hart

Interesse of meer informatie nodig?