Laura (83) en Jozef (92), residenten in Pitthem

Wanneer zijn jullie in de assistentieflat komen wonen?

Begin februari zijn zij hier in AW Pitthem toegekomen. Nooit gedacht dat we ons hier zouden kunnen aanpassen maar het tegendeel is bewezen.  Het was voor ons een grote stap om je eigen huis te verlaten en te verhuizen naar een assistentiewoning laar we zijn heel erg blij dat we die keuze hebben gemaakt. Het is een leuke open gemeenschap waar iedereen met iedereen praat en er altijd sprake is van een heel gezellige sfeer. De ontelbaar positieve punten hebben ons meteen doen openbloeien.

Waarom kozen jullie voor Residentie Pitthem?

De grootste reden waarom we gekozen hebben voor deze residentie zijn onze kinderen. Allereerst vonden onze kinderen dat het tijd was om te verhuizen naar een assistentiewoning. Ze vonden dat we meer recht hadden op rust. Daarnaast vonden ze het ook een goed idee gezien onze gezondheid dat we nu de overstap maakte naar een assistentiewoning. Nu kunnen we op elk moment van de dag beroep doen op een verpleegkundige. Dat stelt ons echt gerust.

Voelen jullie zich hier thuis intussen?

Wij zijn mensen die nog heel zelfstandig zijn. Wij doen nog veel samen maar doen veel beroep het woonzorgcentrum. Vooral voor de maaltijden, crisishulp bv. als mijn man niet goed is En vooral voor de animatie. Daar houden we heel veel van. We wonen hier graag en zijn intussen al goed ingeburgerd. Ik kan nog koken, bakken,… alles doen wat ik graag doe en toch staat er altijd een liefdevol team voor ons klaar.

Typ je vraag. U mag dit formulier niet gebruiken om ons informatie te verstrekken over uw gezondheid, uw raciale afkomst, uw politieke, filosofische of religieuze opvattingen of uw lidmaatschap van een vakbond.

Interesse of meer informatie nodig?