Assistentiewoningen in een dorp omgeven door groen

De echte Limburgse dorpssfeer

Residentie Het Dorp in Houthalen-Helchteren telt 40 assistentiewoning van waaruit je elke dag naar een van de zes omliggende natuurdomeinen kunt trekken.

Contactgegevens

Adres: t Dorp 80 - 3530 HELCHTEREN
Tel.: +32 11 60 98 00
E-MAIL hetdorp@orpea.net

Wat vind je bij Het Dorp?

Het Dorp is voor iedereen die hulp kan gebruiken

Boodschappen (of liever een lokaal streekgerecht?)

De boodschappenbesteldienst zorgt voor al je inkopen, maar je kunt er zelf op uit om lokale streekgerechten te shoppen zoals hoeveijs, mijnwerkersgin of het abdijbier Ter Doolen.

Actie voor de kleinkinderen

Zijn de kleinkinderen op bezoek en wil je wat actie in de buurt: paintball, golf, een escape room, waterbeleving ... het kan allemaal in Houthalen-Helchteren. Doe gerust zelf mee: het houdt je jong.

Blijf bewegen

Volg een aangepast bewegingsschema in samenspraak met onze sporttrainers. Willen spieren en gewrichten even niet mee, vraag dan raad aan onze kinesitherapeuten.

Mogelijke andere diensten bij onze centra zijn o.a.*

enthousiaste klusjesdienst

administratieve ondersteuning

fietsenstalling met laadpunten

oproepsysteem en hulp

bibliotheek

Waarom kiezen voor Het Dorp?

Kiezen voor residentie Het Dorp is kiezen voor de echte gemoedelijke dorpssfeer met onze polyvalente ruimtes als oergezellige draaischijf van je sociale leven. Bovendien bieden wij ook een WZC aan voor zij die (tijdelijk) een grotere zorgbehoefte hebben.

Meer over ons WZC

De troeven van Het Dorp

Het Dorp, je thuis vlak bij het centrum. Een terrasje doen met vrienden of een namiddag gaan winkelen? Een babbel met de buren? Of hou je liever de spieren soepel dankzij wat fitness?

  • comfortabele, lichtrijke woningen
  • optimale rolstoeltoegankelijkheid
  • aangepaste liften
  • ruime leefruimten
  • gastronomische keuken van hoog niveau
  • inspraak via de gebruikersraad

Creëer je eigen dorpsgevoel

In residentie Het Dorp kun je kiezen voor een assistentiewoning type 1 met 1 slaapkamer op een oppervlakte van 51,79 tot 59,33 m² of voor een assistentiewoning type 2 met 1 slaapkamer op 72,17 m². Als je eenmaal je keuze gemaakt hebt, hoef je je nergens meer zorgen om te maken. We nemen alle ondersteuning, zorg, een menu op maat, administratie of feestelijkheden in onze handen als je dat wilt.

Contacteer ons

Informatie of rondleiding aanvragen bij Orpea