Johan geniet van de animatie in Panhuys Park

Mark woont nog steeds thuis. Hij kan nog behoorlijk goed zelf uit de voeten, maar heeft dagelijks toch hulp nodig door medische problemen in het verleden. Zijn dochter helpt hem daar normaal gezien bij, maar Mark wil haar niet om de haverklap lastigvallen en gunt haar natuurlijk ook zoveel mogelijk haar vakantie en ontspanning. 

Daarom komt Mark al een paar jaar telkens voor korte periodes naar Residentie Mercator in Oostende wanneer dochterlief op vakantie gaat of even tijd nodig heeft voor zichzelf. 

‘Ik ben precies op hotel’

Eigenlijk ziet Mark het als een hotelbezoek. “Elk jaar verblijf ik zo’n drietal keer een paar weken hier in Mercator. Het is hier zalig. Ik woon zelf in Oost-Vlaanderen, dus die gezonde zeelucht is wel echt een leuke afwisseling. Ik hoef hier niets anders te doen dan me laten verwennen.”

 

“Je wordt hier ook perfect verzorgd en het eten in het restaurant is toch net dat tikkeltje lekkerder en meer gevarieerd dan thuis. En gezonder! Al krijg je hier ook wel eens steak met frieten hoor.”

Geen moment verveling

“Het leukste aan zo’n bezoek is eigenlijk ook gewoon de afwisseling. Hier is geen dag hetzelfde. Er worden leuke activiteiten georganiseerd, je speelt een spelletje Scrabble met andere bewoners, onder het genot van een biertje uit de bar natuurlijk. Je kan eens van de zon genieten op het terras, of ik ga eens tot aan de dijk - ik kijk graag naar de passage, dat is mijn lang leven!”

 

“Ik ken hier ook een aantal vaste bewoners en mensen van het personeel. Ik denk dat ik mag zeggen dat we vrienden geworden zijn ondertussen. Hier is altijd wel iemand voor een babbeltje in de bar of de wandelgangen. Ik kijk ook vaak naar het voetbal met Gerard die hier vast verblijft.”

En de toekomst? 

“Ik kom hier heel graag, maar ik woon nog iets te graag thuis om definitief de stap te zetten. Toch zal het er ooit van komen hoor. Ik ben hier zo op mijn gemakt. Ik ken de mensen en weet dat ze enorm gemotiveerd zijn. Het zal geen straf zijn om hier op een dag definitief te komen wonen. Maar nu nog even niet. De afwisseling is nu nog ideaal.”

Interesse en meer informatie nodig?