Van je eigen huis naar een appartement of assistentiewoning

Je wilt de stap misschien wel zetten, maar je ziet op tegen de administratieve rompslomp? Misschien is die wel beperkter dan je denkt. Or er zijn voordelen waar je helemaal nog niet bij had stilgestaan?

Verhuizen op oudere leeftijd: last of lust?

Je huis verkopen op oudere leeftijd lijkt een grote horde om te nemen. Ja, er komt zeker wat administratie en 'geloop' bij kijken, maar zie het als de korte pijn: je moet er heel even door om straks volop te kunnen genieten van je nieuwe appartement of assistentiewoning.  

Zodra je daar gesetteld bent, leef en woon je er zonder verdere zorgen: je krijgt hulp bij alles wat nodig is. Weet je overigens dat je in onze residenties naast medische- en huishoudelijke hulp ook altijd een beroep kan doen op administratieve ondersteuning? Mocht er na je verhuis dus nog wat papierwerk zijn, of je hebt vragen, dan word je daarin met de glimlach geholpen. Laat het dus vooral een lust zijn.

Wanneer verhuizen naar een appartement of assistentiewoning?

Een erkende assistentiewoning is er voor 65-plussers. De reden waarom je zou verhuizen, kan verschillen van persoon tot persoon. Of de kinderen zijn al lang het huis uit en de huidige woning is te groot geworden om te onderhouden. Of je wil meer sociaal contact, meer mensen ontmoeten. Dit is natuurlijk heel makkelijk in de ontmoetingsruimtes of tijdens de activiteiten en uitstappen die onze residenties organiseren.

Helaas zijn het ook vaak medische redenen of een verminderde mobiliteit die je ertoe brengen om voor een woonvorm met zorg te kiezen. Een assistentiewoning is altijd de optie met het meeste vrijheid. Onze assistentiewoningen bieden je medische hulp op alle mogelijke vlakken en bovendien bevinden vele van onze residenties zich op plekke waar het goed vertoeven is. Zoals in de gezonde zeelucht, in het groen of op plaatsen waar het heerlijk wandelen en fietsen is.

Interesse in onze assistentiewoningen? Neem contact op voor meer informatie.

verhalen

Verhalen met een hart, vanuit het hart

Guy en Héléne genieten van hun terras in Het Dorp

Guy en Helene verhuisden naar een appartement in Het Dorp

“De grootste troef is de rust. Ons mooiste moment is het aperitiefmoment. Wij genieten elke dag van ons aperitief en bij mooi weer zitten we gezellig op ons terras.”

Lees dit verhaal

Interesse in een leven zonder zorgen met alle zorg bij de hand?