Assistentiewoningen voor wie houdt van fietsen en wandelen

Wandelen en fietsen zit ons Belgen in het bloed. Veel mensen ontdekken deze passie pas later in het leven, wanneer we meer tijd hebben. Speciaal voor deze sportievelingen heeft Orpea een aantal prachtige residenties met assistentiewoningen te midden van de natuur. Hier geniet je naar hartelust - en in alle luxe - van je passies.

We stellen onze wandel- en fietsresidenties hieronder aan je voor.

Assistentiewoningen van Orpea: luxe en comfort

Bij Orpea kies je niet zomaar voor een assistentiewoning. Wij gaan graag dat stapje verder. Bij ons kies je voor luxe, comfort en maximale ontzorging. Onze residenten zijn de baas van hun leven, kiezen welke diensten ze nodig hebben en hebben altijd medische zorgen dichtbij, voor het geval die nodig zouden zijn.

Welke diensten we aanbieden? Dat verschilt van residentie tot residentie, maar omvat onder meer: 

 • 24/7 medische bijstand dichtbij, voor het geval dat,
 • een eigen fitness, zwembad en wellness waar iedereen op z'n eigen tempo kan revalideren onder begeleiding van een professioneel team dokters, verplegers en kinesisten,
 • een eigen restaurant waar dagverse menu's bereid worden en we natuurlijk rekening houden met eventuele allergieën en diëten,
 • een boodschappendienst, die ervoor zorgt dat jouw (koel)kasten altijd goed gevuld zijn,
 • administratieve bijstand,
 • een eigen kapsalon,
 • een klusjesdienst en hulp bij jouw verhuis,
 • een team animatoren die zorgt voor leuke groepsactiviteiten en georganiseerde uitstappen.
 • Bemeubelde appartementen voor tijdelijke verblijven.

Het belangrijkste? Jij beslist van welke diensten je gebruik maakt. 

Zowel permanent als tijdelijk verblijf mogelijk

In onze residentie hebben we niet enkel plaats voor wie permanent wil verhuizen naar een assistentiewoning. Wij bieden ook de optie om tijdelijk bij ons te verblijven. Ook wie slechts een paar weken of maanden bij ons intrekt geniet van ons zorg- en dienstenaanbod. Wij maken geen onderscheid tussen onze permanente residenten en tijdelijke gasten. Wij bieden bemeubelde appartementen aan voor zij die snel tijdelijk willen blijven. Je kan er meteen intrekken.

Waarom je zou kiezen voor een kortverblijf? Er zijn verschillende mogelijke redenen:

 • Als testperiode. Je twijfelt namelijk nog of zo’n assistentiewoning wel iets voor jou is en wil het zelf uittesten.
 • Of je wil zorgeloos revalideren na een operatie of medische ingreep. Bij ons krijg je de medische begeleiding én wordt je ontzorgd in de dagelijkse was en plas.
 • Het kan ook zijn dat jouw mantelzorger een vakantie plant of even op adem wil komen. Wij nemen graag zijn/haar taken over.
 • Of je hebt gewoon zin in een vakantie natuurlijk… Wij hebben residenties aan de kust of in het groen. Hier kom je ongetwijfeld tot rust. 
 • Je voelt je eenzaam? Bij ons loop je altijd wel iemand tegen het lijf. In de bar, tijdens een groepsuitstap of onder het genot van een spelletje kaarten in de lounge... Bij Orpea heb je dagelijks sociale contacten.
 • Tot slot hebben we ook residenten die tijdens de winter komen genieten van onze knusse, goed verwarmde residenties. Hetzelfde geldt voor de warme zomermaanden: bij ons blijft alles goed fris.

Residenties voor wandel- en fietsliefhebbers

Speciaal voor zij die graag wandelen en fietsen, biedt Orpea een aantal prachtige locaties aan. Al deze residenties lenen zich perfect voor zij die geen “zittend gat” hebben en er graag op uittrekken:

Ventoux in Brugge, op wandelafstand van het prachtige historische centrum, geeft toegang tot kilometers fiets- en wandelpaden in de regio rond het Venetië van het Noorden en de West-Vlaamse polders. Zo sta je in een half uurtje fietsen te midden van de prachtige Uitkerkse Polders. Een natuurdomein waar kleinkinderen én grootouders zich de ogen uitkijken. Zoek je het liever dichterbij? OP een kwartiertje wandelen sta je al te midden de Sint-Pietersplas, een broedplaats voor verschillende watervogels. 

Liever een tripje naar de zee? Ook Zeebrugge ligt binnen handbereik, zowel met de fiets als met het openbaar vervoer. Hou je toch meer van shoppen? Trek je wandelschoenen aan en in een half uurtje sta je te midden van de winkelstraten van Brugge! Voor elk wat wils.      

 

De Hoef in Hulshout. Welkom in de Stille Kempen. Deze residentie ligt namelijk in het hartje van de Antwerpse Kempen, op een steenworp van het centrum van Hulshout, maar vooral dichtbij prachtige groene wandel- en fietspaden. Hier komt iedereen tot rust tijdens een fietstochtje langs de Nete, of een wandeling door de vele bossen. 

Wij voorzien alvast een prachtig terras en een tuin met vijver. Heb je een elektrische fiets? dan laad je die moeiteloos op bij ons oplaadpunt. 

Het Dorp in Houthalen-Helchteren is misschien wel dé place to be in Limburg voor wie houdt van natuurpracht. Deze residentie ligt op slechts een half uurtje van het prachtige- en uitgestrekte Nationaal Park Hoge Kempen, waar je honderden kilometers aan fiets- en wandelpaden hoort schreeuwen om je te ontvangen.

Maar dat is zeker niet alles. Houthalen-Helchteren ligt namelijk te midden van het natuurschoon. Denk maar aan de Lommelse Sahara, Bosland - waar je kan fietsen door de bomen - of Bokrijk, waar je dan weer door het water kan fietsen... Ga je graag eens over de grens met Nederland? Spring dan zeker ook eens binnen in Nationaal Park de Groote Peel in Nederlands Limburg! Of wat te denken van Nationaal Park de Meinweg? 

Panhuys Park in Destelbergen is een residentie in de groene rand rond Gent. Ook deze assistentiewoningen bevinden zich in een prachtige groene streek. Je vindt er ki-lo-meters lange fietspaden langs de prachtige rustgevende Schelde, maar wandelaars zijn hier natuurlijk ook steeds welkom! 

Neem je zeker eens een kijkje in de Gentbrugse Meersen? Zoek je het liever dichterbij? Het Reinaartpark en het Damvalleimeer. Of trek er op uit naar de andere kant van de stad en breng een bezoekje aan het Stedelijk Natuurreservaat Bourgoyen-Ossemeersen, natuurdomein Assels of de Keuzemeersen. Hier zie je honderden vogels en geniet je van de rust en stilte. 

 

Argenteuil, een residentie nét over de taalgrans - in het prachtige Waterloo - zoekt het nog dichter bij huis. De assistentiewoningen bevinden zich namelijk niet vlakbij het groen, maar er middenin! Deze residentie is namelijk gelegen in een prachtig groen park van niet minder dan vijftien hectare (!) groot. Als deze omgeving niet uitnodigt om er op uit te trekken, dan weten wij het eerlijk gezegd ook even niet meer…

Heb je interesse in geschiedenis? In een kwartiertje fietsen sta je bovenop de heuvel met de Leeuw van Waterloo en heb je een prachtig uitzicht over de wereldberoemde slagvelden waar Napoleon zijn bekendste nederlaag leed. Sportievelingen zullen trouwens snel merken dat er in de buurt verschillende prachtig groene golfterreinen te vinden zijn. Tijd voor een nieuwe hobby?   

 

Wivina in Dilbeek, het prachtig groene hartje van het Pajottenland, biedt een shuttledienst aan waarmee we je graag naar de wat verdere wandel- en fiets-hotspots voeren. Gelukkig is er ook dichtbij bijzonder veel te beleven. De uitgestrekte groene velden en -heuvels van het Pajottenland zorgen er al snel voor dat je tot rust komt. Een elektrische fiets is hier echter geen overbodige luxe. Gelukkig beschikt deze residentie over een oplaadpunt en natuurlijk vind je in de omgeving voldoende terrasjes om uit te blazen met dé geneugte bij uitstek van het Pajottenland: een welverdiende frisse geuze. 

Net achter deze residentie bevindt zich bovendien een prachtig groen park en ook het kasteel van Groot-Bijgaarden ligt op een boogscheut. 

Beau de l’Air in Knokke behoeft eigenlijk nog weinig uitleg. Wie wandelen en fietsen zegt, denkt in de eerste plaats toch aan de zee en haar achterliggende groene polders? Bovendien heeft Knokke een enorme troef tegenover de andere kustgemeenten: natuurpark ’t Zwin ligt namelijk vlakbij en herbergt een enorme schat aan vogels en natuurschoon.

Bovendien wandel je makkelijk urenlang over het strand, van Knokke, via Heist, helemaal naar Zeebrugge. De kusttram brengt je graag terug. Liever een uitgestrekte polder? Fiets dan even doorheen de Varderdewaarspolder. Of hop eens de grens over, richting het rustige Retranchement, de duinen van Cadzand of de prachtige Verdronken Zwart Polder (die trouwens prachtig groen is, en niet zwart). Voor elk wat wils!

Golf By Zilverduin in De Haan is nog zo'n parel aan de Belgische kust. De assistentiewoningen liggen hier op slechts een paar minuutjes wandelen van de duinen en het strand van De Haan, maar er is meer. Hier bevindt zich namelijk een uniek stukje natuur in België: de Duinbossen. De naam geeft het al wat weg: dit is een bos bovenop de duinen. Nergens in ons land vind je dit terug. Het staat echter garant voor urenlang wandel- en fietsplezier.

Toch eerder fan van de rust en uitgestrektheid van een polderlandschap? Tussen Klemskerke en Vlisseghem vind je prachtige exemplaren op slechts een kwartiertje fietsen van deze residentie. Ook de Uitkerkse Polders bereik je trouwens in slechts een half uurtje fietsen.  

Mercator in Oostende, ten slotte. De laatste in onze rij, maar zeker niet de minste. Men noemt Oostende namelijk niet voor niets de Koningin der Badsteden. Deze residentie biedt tal van mogelijkheden. Zo sta je op een kwartiertje wandelen al op het strand van het rustige Mariakerke.

Maar dat is nog niet alles. Wie van de combinatie tussen natuur en geschiedenis houdt, haalt probleemloos zijn/haar hart op in Domein Raversijde, op een kwartiertje fietsen van Mercator. Uitstapje met de kinderen? Breng dan zeker een bezoekje aan het Speelbos van Blankenberge. Toch eerder fan van het polderlandschap? Tussen het prachtige landelijke Leffinge, Wilskerke, Snaaskerke en andere prachtige dorpjes, fiets je naar hartelust tussen de uitgestrekte velden. 
 

Heb je interesse of vragen over één van deze residenties? Stel ons vrijblijvend jouw vragen: 

verhalen

Verhalen met een hart, vanuit het hart

Guy en Héléne genieten van hun terras in Het Dorp

Guy en Helene verhuisden naar een appartement in Het Dorp

“De grootste troef is de rust. Ons mooiste moment is het aperitiefmoment. Wij genieten elke dag van ons aperitief en bij mooi weer zitten we gezellig op ons terras.”

Lees dit verhaal