Assistentiewoningen in en rond de hoofdstad

Brussel en haar groene rand

Onze hoofdstad is een heerlijke en levendige mengelmoes van culturen. Wie zijn of haar hart verliest aan Brussel, kan zich geen leven buiten deze metropool voorstellen. Daarom bieden we met Orpea een  prachtige residentie aan in het hartje van de stad. Heb je het toch liever wat rustiger, maar hou je de grootstad graag dichtbij? Dan hebben we een paar prachtige alternatieven. Je ontdekt ze hieronder.

Assistentiewoning in Brussel

Domaine Churchill in Ukkel

Domaine Churchill bevindt zich in het hartje van een prachtige residentiële wijk in Ukkel, op zo’n 30 minuten met het openbaar vervoer van het hartje van de stad Brussel. Ondanks dat het zo dichtbij het drukke stadscentrum ligt, bevindt deze residentie zich te midden van een groene oase. Ze kijkt namelijk uit op het idyllische Ter Kamerenbos en biedt zo een unieke combinatie tussen grootstad en rust.

Het verblijf in Domaine Churchill kun je het best vergelijken met een vakantie in een tophotel. Onze moderne kamers, het vernieuwde restaurant, de parkeergarage, de tram- en bushalte vlak voor de deur en de nabijheid van het rustgevende groene park zorgen ervoor dat je hier in alle luxe geniet van de grootstad.

Assistentiewoningen in de Groene Gordel rond Brussel

Wie van Brussel houdt, maar de drukte van de stad liever vermijdt, kunnen we een assistentiewoning in de rand rond Brussel aanraden. In verschillende gemeentes biedt Orpea een prachtig alternatief:

Argenteuil in Waterloo

In Waterloo vind je residentie Argenteuil, gelegen te midden van een prachtig uitgesrekt park. Hier - in al het groen - kom je al snel tot rust in onze moderne appartementen en ontmoetingsruimtes. Bovendien betekent dit niet dat je afgelegen verblijft, aangezien de  winkelstraat én de alom bekende Leeuw van Waterloo zich op slechts enkele minuten van onze assistentiewoningen bevinden.

Bij Argenteuil organiseren we graag uitstapjes, geniet je van een verfrissende plons in ons zwembad of laat je je verwennen door onze gelauwerde kok in het restaurant. Die bereidt dagelijks verse en afwisselende menu's. Ons team staat bovendien 24/7 klaar om jou te helpen met alles waar je hulp bij kan gebruiken. 

Wivina in Dilbeek

Residentie Wivina in Dilbeek bevindt zich in het groene hart van het prachtige Pajottenland. Deze streek is bekend om haar heerlijke gerstennat (geuzebier), rust en glooiende heuvels. Te midden van dit alles vindt je dan ook de perfecte uitvalsbasis voor wie graag Brabant gaat verkennen en toch op slechts een half uurtje met het openbaar vervoer van de Grote Markt van Brussel verblijft.

De 65 assistentiewoningen zijn stuk voor stuk modern en ruim ingericht in een prachtig kader. Ze zijn namelijk gehuisvest in het schitterende historische Wivinaklooster. Daarbovenop geniet je zonder moeite van de rustige tuin, of trek je er op uit met onze unieke shuttledienst. Die zorgt ervoor dat je zonder zorgen de hele regio kan verkennen.

Domein d'Arconati in Dilbeek

Domein d’Arconati, ook gelegen in het prachtige Dilbeek, is een residentie voor zij die het graag familiaal en gezellig houden. Deze kleinschalige residentie is namelijk bijzonder huiselijk aangekleed en huisvest amper veertien assistentiewoningen. Dit is dan ook de ideale plek voor zij die graag samenwonen en -leven met vrienden of vriendinnen. Hier kent iedereen elkaar en vormen we één grote familie. 

Je komt er zonder enig probleem tot rust in onze prachtige tuin of de moderne appartementen. Daarnaast ligt, meer dan elders, de nadruk hier op het maken van leuke uitstapjes naar lokale markten en veel meer. De interne keuken, tot slot, is zonder enige twijfel verfijnd te noemen en laat je dag na dag genieten van kakelverse producten. 

Kesterberg in Gooik

We blijven in het Pajottenland. In de Gooikse deelgemeente Leerbeek vind je Kesterberg. Deze rustige residentie beschikt over een uniek ruim terras, dat uitgeeft over de prachtige omgeving. Daarbovenop is revalideren hier een lust dankzij ons eigen zwembad en fitness. Ons professionele team van dokters, verplegers en kinesietherapeuten begeleidt jou graag tijdens je herstel.

Hier genieten onze residenten van de groene omgeving, de rust én het restaurant. In één van de 80 assistentiewoningen doe en laat je wat je zelf wil, maar voor alle andere zaken doe je probleemloos beroep op ons team, dat dag en nacht voor jou klaarstaat.           

Mont Saint Roch in Nijvel

Over de taalgrens dan. In Nijvel vinden we het zeer elegante Mont Saint Roch. Deze moderne residentie biedt niet minder dan 42 stijlvolle assistentiewoningen aan en beschikt over een prachtig terras met bijhorende bar.

Hier vindt iedereen rust op zijn/haar hedendaags ingerichte appartement. Zin om mensen te ontmoeten en contacten te leggen? Dan kom je hier steeds aan je trekken. We organiseren hier namelijk graag activiteiten, gaande van culturele uitstapjes, tot leuke namiddagen met familie. In de tuin meten de residenten zich graag tegen elkaar in een spelletje minigolf. Benieuwd wat de kleinkinderen hiervan zullen vinden? 

Beaulieu in Vilvoorde

Tot slot, vinden we in Vilvoorde één van onze meest recente comlexen. Beaulieu is een op en top modern vormgegeven residentie in het hartje van Brabant. Hier genieten onze residenten probleemloss van onder meer de gloednieuwe wellness, de mooie ontmoetingsruimtes, het restaurant en de bar. Sociale contacten staan hier, meer dan elders, centraal.

Je trekt je bovendien steeds terug in jouw eigen stekje. De lichtrijke appartementen geef je zelf je eigen touch en is uitgerust met alle moderne comfort, gaande van een uitgeruste keuken, tot een ruime zithoek. 

Assistentiewoningen van Orpea: jij bent de baas

Wat al deze residenties gemeen hebben? Ze zijn stuk voor stuk modern en comfortabel ingericht, kennen een prachtige ligging en iedereen leeft er volgens hetzelfde principe: onze residenten zijn en blijven de baas van hun eigen leven. Orpea biedt een hele resem diensten aan, maar jij kiest van welke je gebruik wil maken. Hier is een greep uit ons aanbod: 

 • Een eigen restaurant waar een gemotiveerd team onder leiding van de chefkok werkt met dagverse ingrediënten en graag rekening houdt met jouw dieet of intolleranties. 
 • Vaak beschikken onze residenties over een eigen fitness, wellnes en zelfs een eigen zwembod.
 • Verschillende ontmoetingsruimtes, waar iedereen samenkomt voor een drankje, babbeltje of spelletjes biljart. Denk aan knusse lounges, zithoeken of een bar.
 • Een multidisciplinair team van artsen, therapeuten, psychologen, verpleegsters en animatoren die je 24/7 bijstaan met al jouw wensen, zowel op medisch- als op administratief gebied.
 • Een eigen kapsalon.
 • Een klusjesdienst die je helpt met die kleine karwijtjes in jouw appartement.
 • Daarnaast worden er uitstappen en activiteiten georganiseerd, gaande van workshops tot uitstappen.
 • Een boodschappendienst zorgt dat jouw voorraad steeds aangevuld blijft en kasten nooit leeg raken.
 • En natuurlijk: alle nodige medische verzorging. 24/24 en 7/7 staan wij voor jou paraat.

Het moge duidelijk zijn: bij Orpea kies jij waar je gebruik van wil maken. Doe je graag alles zelf? Ga je gang. Wil je jezelf maximaal ontzorgen en laten verwennen: des te beter!

Tijdelijk of permanent verblijf mogelijk

Jouw keuzes staan centraal. Je kiest namelijk niet alleen of en van welke diensten je gebruik maakt. Je bepaalt ook zelf hoelang je bij ons verblijft. Je hoeft namelijk geen definitieve keuze te maken. Bij Orpea verblijf je evengoed voor korte periodes. Net om deze reden bieden we namelijk ook bemeubelde appartementen aan. Zo kan je er snel intrekken.

Er zijn verschillende situaties denkbaar waarom je slechts een aantal weken of maanden in een assistentiewoning intrekt. Bijvoorbeeld: 

 • je wil even vakantie in een volledig relaxe en luxueuze omgeving,
 • je revalideert na een medische ingreep en hebt tijdelijk extra medische begeleiding nodig,
 • Je denkt al even dat een assistentiewoning iets voor jou is, maar je twijfelt of durft de stap niet te zetten. Tijdens een proefperiode kan je het zelf uittesten,
 • je hebt thuis normaal een mantelzorger, maar die heeft natuurlijk zelf ook vakantie nodig. Wij nemen graag zijn/haar taken even over

Wil je meer informatie over één van bovenstaande residenties, of over onze diensten? Stel ons vrijblijvend jouw vragen: 

verhalen

Verhalen met een hart, vanuit het hart

Guy en Héléne genieten van hun terras in Het Dorp

Guy en Helene verhuisden naar een appartement in Het Dorp

“De grootste troef is de rust. Ons mooiste moment is het aperitiefmoment. Wij genieten elke dag van ons aperitief en bij mooi weer zitten we gezellig op ons terras.”

Lees dit verhaal